به گزارش سلام لردگان به نقل از جوان آنلاين- سحررحيمي: در شرايطي که گفت و گو ها بر سر مساله هسته اي ايران ادامه دارد اما گزارش مغرضانه آژانس بين المللي انرژي هسته اي و تهديد هاي جديد آمريکا مبني بر افزايش تحريم ها باعث شد نماينده ايران در آژانس بيانيه اي صادر کند.
نماينده ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي در بيانيهاي خطاب به شوراي حکام اين آژانس تأکيد کرد تحريمهاي غرب هيچگونه تأثيري بر فعاليتهاي غنيسازي اورانيوم نداشته است و اگر تاسيسات هسته اي ايران مورد حمله قرار بگيرد از ان. پي. تي خارج خواهيم شد.
خبرگزاري رويترز از قول علياصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي نوشت در صورتي که تأسيسات هستهاي ايران مورد حمله قرار گيرد، اين کشور از پيمان انپيتي (پيمان منع گسترش تسليحات هستهاي) خارج خواهد شد.
بيانيه ايران خطاب به شوراي حكام اما در شرايطي صادر شده است كه كمي قبل از آن نماينده آمريكا در آژانس هستهاي گفته بود كه سه ماه فرصت ديپلماتيك براي حل و فصل مسئله هسته اي ايران وقت باقي است و همزمان هم كنگره آمريكا طرح تشديد تحريمها عليه ايران را در پيش گرفته است.
سلطانيه در اين بيانيه که به زبان انگليسي منتشر شده گفته است: «[در صورت حمله] اين امکان وجود دارد که مجلس (ايران)، دولت را مجبور کند تا بازرسيهاي آژانس را متوقف کرده يا حتي ايران را از پيمان انپيتي خارج کند.»
بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي تاکنون بارها از تاسيسات هستهاي ايران بازديد کردهاند اما هرگز مدرکي که نشان دهد برنامه صلح آميز انرژي هستهاي ايران به سمت مقاصد نظامي انحراف داشته باشد، پيدا نکردهاند.
نماينده ايران افزوده است حمله نظامي، ايران را از غنيسازي اورانيوم بازنخواهد داشت. در اين بيانيه آمده است: «ايران به فنآوريهاي غنيسازي دست يافته است و ميتواند به آساني تأسيساتي که آسيب ميبينند را بازسازي کند.»
سلطانيه در بيانيه مفصل خود خطاب به شوراي حکام سازمان مينويسد: «ايران کاملاً آمادگي يافتن راهحلي آبرومندانه بر مبناي مذاکره را دارد.» پيش از اين نشست گروه ?+? بين پنج کشور عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل به اضافه آلمان، از يک سو و ايران، از سوي ديگر صورت گرفت تا به راه حلي درباره مسئله هستهاي ايران برسد.
در مذاکرات ايران با گروه ?+?، غرب خواستههاي نامعقولي از جمله توقف فعاليتهاي صلحآميز هستهاي را مطرح کرد؛ ايران به عنوان يکي از اعضاي منع گسترش تسليحات هستهاي (NPT) خواهان به رسميت شناخته شدن حقوق هستهاي خود از جمله غني سازي اورانيوم است. در طرف مقابل غربيها همچنان خواستار پيگيري رويکرد فشار و گفتوگو در برابر ايران هستند، در حالي که ايران بر رويکرد
گفتوگوـ همکاري تأکيد ميکند. سلطانيه در بيانيه خود تأکيد کرد: «تحريمهاي غرب هيچگونه تأثيري بر فعاليتهاي غنيسازي اورانيوم نداشتهاند.»
در هر حال، دو هفته ديگر هياتي متشكل از نمايندگان آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي مذاكره درباره ابعاد گوناگون برنامه هستهاي ايران وارد كشورمان ميشوند، آمانو، مديركل آژانس درباره حل برنامه هستهاي ايران به شيوهاي ديپلماتيک ابراز اميدواري کرد.
وي در نشست شوراي حکام در وين اعلام کرد که نمايندگان وي ??دسامبر (?? آذر ماه) براي گفتوگو با مقامات ايراني درباره برنامه هستهاي به تهران ميآيند. اظهارات جديد آمانو در حالي مطرح ميشود كه وي حدود ?? روز پيش گزارش جديد خود درخصوص برنامه هستهاي ايران را منتشر كرده بود.
آمانو در عين حال گفت: آژانس کاملا متعهد به حل برنامه هستهاي ايران از طريق گفتوگوست و اين مذاکرات فرصتي را براي حل گفتوگوها به شيوهاي ديپلماتيک فراهم ميكند.
مدير کل آژانس بينالمللي انرژي اتمي افزود: آژانس از اين نشست به عنوان فرصتي براي دادن اجازه به بازرسان براي دسترسي فوري به سايت پارچين استفاده ميكند.